Delebolig

Delebolig – del din bolig med andre når du ikke selv bruger den! Når vi taler om deleøkonomi og nye digitale forretningsmodeller, kommer man ikke uden om en af de første og i dag store trends – nemlig deleboliger. Der er åbenlyse besparelser ved at dele din bolig. Udgiften til boliger, biler, tøj, tjenester og andre ting, der ikke er i brug konstant, bliver mindre, hvis den deles af flere.

Udgiften til ens bolig f.eks. i form af husleje, er en relativ stor udgiftspost på de fleste budgetter. I bund og grund kan man sige, at det er spild af penge at have en dyr lejlighed stående, mens man måske alligevel er ude at rejse. Sådan kunne man sagtens tænke i forbindelse med en tre uger lang ferie.  Og lidt ekstra lommepenge kan man jo altid bruge. Herunder ses en liste over de mest kendte tjenester hvor du kan finde/udleje lejligheder og værelser:

findroommate.dk

Når vi taler om de mest kendte aktører herhjemme og i udlandet, er det tale om det man kan kalde for udlejningsdeling – man tager penge for at dele (udleje) sin bolig, når man alligevel ikke selv anvender huset eller lejligheden, i en kortere eller længere periode. Netværksteknologien gør det hurtigt, nemt og overskueligt at finde overnatningsmuligheder både herhjemme og internationalt.

Internationalt er der kendte firmaer som Airbnb og Couchsurfing.com der tilbyder et sted at overnatte. Der findes i Danmark også lokale aktører, der tilbyder tilsvarende services.