Deleøkonomi – er der nogen grænse?

Findes der nogen grænse for hvad vi vil dele med hinanden? I givet fald hvor eller ved hvad gå grænsen? Det er det store spørgsmål der stilles af mange eksperter og meningsdannere når vi taler om deleøkonomien. Der er ingen tvivl om at deleøkonomien vil skylle ind over os, som en ny ideologi – der vil forandre mange ting. De fleste har stiftet bekendtskab med eller i det mindste hørt om Airbnb, Uber, Gomore og lignende ny virksomheder, tjenester eller fællesskaber, der udfordrer de etablerede brancher på det kraftigste.

Men der findes jo utallige andre områder af vores tilværelse hvor der så at side er ledig kapacitet eller passiv tid, som man lige så godt kunne udnytte. Hvad med legetøj, kontorer, køkkener, tøj, køleskabe, lagerplads, cykler – det er vel kun fantasien der sætter grænsen.

Måske har vi i Danmark en fordel i og med at andelsbevægelsen opstod i Danmark for mange år siden og stadig eksisterer. Den er bla. båret af den store tillid vi har til hinanden og måske er det netop sådanne fordele der kan gøre Danmark til verdensmester inden for deleøkonomien?