Samkørsel

Samkørsel eller kollegakørsel – tilbyd et lift eller lej en bil af privatpersoner – disse muligheder er opstået som en direkte følge af nye digitale forretningsmodeller. Kombinationen af internettets muligheder og kreative iværksættere’s gode ideer, er godt igang med at udfordre den verden vi indtil nu har kendt. Ikke alene gør disse nye tjenester det utroligt nemt, men også særdeles billigt at komme fra et sted til et andet. Herunder ser du en liste over populære samkørselstjenester tilgængelig i Danmark:

Gomore
Samkorsel.dk
Ants – nordeuropæisk samkørsel
Haxi
Letsgo
Minbildinbil (SnappCar)
Statoil Rideshare
http://www.freetrailer.dk/
Uber
Lejetlig Biludlejning
Pendlernet.dk
FDM Samkørsel
BlaBlacar
DriveNow
Hertz delebilen
Bryggebilen – delebiler på Islands Brygge
Albertslund Delebil
Nordsjællandsdelebiler
Køge Delebil
Lyngby Delebil
Munksøgård Delebilforening
Silkeborg Delebilklub

Hidtil har verden primært kendt til biludlejning via store virksomheder som Hertz, Avis og mange andre, men privat biludlejning er pludselig blevet en realitet, i form af webtjenester som Gomore og DinBilMinBil. Den primære årsag er den digitale forretningsmodel, som via smartphones gør det utroligt nemt at komme igang. Ved at benytte sig at de etablerede tjenester, sikrer man sig også at det er både nemt og sikkert at leje en bil. Med smarte funktioner som “Find en billig bil nær dig”, “Find eller tilbyd lift” samt “Lej bil af privatpersoner nær dig”, som findes på de fleste af disse tjenesters websider, er det utroligt nemt og overskueligt at finde lige det man leder efter. Hos f.eks. Gomore.dk finder man nemt og hurtigt disse muligheder:

Afgange lige nu
Find et billigt lift
Lej en bil til halv pris i nærheden af dig
Udlej din bil når du ikke selv bruger den
Populære events
Lift til udlandet

Udover webtjenester som faciliterer samkørsel, kollegakørsel eller privat biludlejning, er der også dukket tjenester op som mere direkte er i konkurrence med en allerede veletableret branche – her tænkes naturligvis på Uber, som direkte angriber taxabranchen. Uber gør det i alt sin enkelthed muligt for enhver at tilbyde en transporttjeneste – du modtager betaling for at medtage passagerer. Altsammen styret via en app på din smartphone (til iPhone) – Uber app til Android.