Tjen penge på at dele din bil med andre!

Er du bilejer? Hvad så med at tjene lidt ekstra penge, når bilen alligevel holder stille? Det lyder da enormt fristende ikke? Det er faktisk ikke svært at komme igang. Deleøkonomiens tankegang om deling af ressourcer og services når de ikke benyttes og netværksteknologien, gør det super nemt at tjene penge på den bil der bare alligevel står stille helt op til 23 timer i døgnet (iflg. undersøgelser).

Hvis du primært anvender din bil på hverdage og bilen alligevel holder stille derhjemme i weekenden, kunne man lave et hurtigt lave et lille regnestykke: Hvad nu hvis du deler/udlejer din bil i 20 weekender om året til 500 kr. per dag – det giver en indtjening på 20.000 kr. Penge du tjener når din bil alligevel ville holde stille i garagen! Man skal dog lige huske at en lejeindtægt fra deling/udlejning af din bil, er skattepligtig og man skal huske selv at indberette sådanne indtægter. Samtidigt kan man også fratrække udgifter der relaterer sig til deling/udlejning af bilen.

De nye virksomheder som f.eks. Gomore og Snappcar der begge benytter sig af samkørselskonceptet, har begge adskillige tusinde private udlejningsbiler i deres systemer og flere kommer til hele tiden.